Lemet Câmpina instalează panouri fotovoltaice care vor reduce emisiile de CO2 cu 275 de tone pe an

Autor: Daniel Lazar 20.12.2021

Compania Lemet Câmpina, fondată în urmă cu 30 de ani de către omul de afaceri Alexandru Rizea, va instala module  fotovoltaice, fiecare cu o putere de 530Wp, pe acoperişurile înclinate a trei dintre halele aparţinând fabricii , investiţia, care se va finaliza in prima parte din anul 2022, ajutand la reducerea emisiilor de CO2 cu peste 275 de tone pe an.

Proiectul de construcţie la cheie a unei Centrale Electrice Fotovoltaice, având o putere instalată de 975,2 kWp şi o producţie medie anuală de energie electrică estimată la 082 MWh, va fi realizat de către Electrica Furnizare.

„Am răspuns proactiv provocărilor pandemiei, am respectat toate regulile şi am reuşit astfel să continuăm producţia. Nu este deloc uşor să activezi în industrie într-un asemenea context în care toate măsurile suplimentare impuse de criza sanitară asigură protecţia angajaţilor, dar duc, în acelaşi timp, şi la reducerea productivităţii, purtarea măştii şi alte reguli specifice afectând, în fapt, randamentul. Dar e normal să fie aşa! Implementarea măsurilor a generat costuri substanţiale, care la început nici nu erau bugetate, lucru regăsit în rezultatele financiare ale oricărei companii. Noi suntem însă mulţumiţi de evoluţia de anul trecut. Am ştiut să ne concentrăm pe produsele căutate pe piaţă, iar această strategie cred că ne-a păstrat la nivelul foarte bun atins în urmă cu doi ani. Având în vedere situaţia prezentată, soluţiile de eficientizare a consumului energetic ne vor ajuta foarte mult”, a declarat Alexandru Rizea, directorul general al companiei Lemet.

Lemet a avut, în primul semestru din acest an, o cifră de afaceri consolidată, care include şi reţeaua de magazine, de peste 140 de milioane de lei, în creştere cu 46% faţă de primul semestru al anului trecut.