Se liniştesc apele? Ministerul Transporturilor anunţă că salariile angajaţilor de la CFR vor creşte în 2022, în urma grevei din Gara de Nord Bucureşti

Ziarul Financiar 20.12.2021

Salariile tarifare ale angajaţilor de la CFR vor creşte cu indicele de majorare a preţurilor de consum pentru anul 2022, au anunţat reprezentanţii Ministerului Transportului. 

Anunţul a fost făcut luni după întâlnirea ministrului Sorin Grindeanu cu sindicaliştii CFR.

Discuţiile s-au concentrat pe problemele existente în domeniul feroviar, dar şi pe situaţia creată de protestul spontan al unor lucrători din calea ferată.

La finalul discuţiilor, autorităţile au anunţat că salariile vor creşte pentru a acoperi inflaţia.

„Părţile au convenit ca pentru perioada imediat următoare să se agreeze ca şi soluţie creşterea salariilor tarifare cu indicele de creştere a preţurilor de consum pentru anul 2022, în condiţiile aprobării cadrului legal şi financiar. Vorbim aici de Legea bugetului de stat şi bugetele companiilor feroviare, ca o primă etapă în vederea aplicării Statutului personalului feroviar”, au anunţat reprezentanţii Ministerului Transportului.

Totodată părţile s-au angajat să identifice soluţii pentru aplicarea Statutului personalului feroviar, sens în care vor fi organizate întâlniri periodice cu privire la situaţia căii ferate.