Germanii de la Bosch angajează 126 de oameni la centrul de producţie şi testare de la Blaj

Autor: Laurentiu Cotu 21.12.2021

Bosch, unul dintre cei mai mari producători de componente auto de pe piaţa locală, cu vânzări de 448 mi­lioane de euro în 2020, are diponibile în prezent 126 de locuri de muncă pentru fabica de la Blaj, potrivit informaţiilor de pe site-ul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Alba.

Cele mai multe joburi sunt pentru ope­ratori la maşini-unelte (56), dar şi pentru electricieni, mecanici, ingineri sau funcţionari admi­nistrativi, con­form AJOFM Alba. Un operator de asamblare într-o fabrică de utilaje şi echipamente câştigă un salariu lunar net între 1.700 de lei şi 2.600 de lei, conform datelor de pe platforma undelucram.ro.

Unitatea de producţie Bosch din Blaj şi-a început activitatea în 2007, deservind sectorul tehnologiei in­dustriale. Fabrica s-a dezvoltat rapid, iar această evoluţie s-a remarcat încă din anul 2012, când unitatea Bosch din Blaj şi-a extins aria de expertiză către industria auto. Bosch produce la Blaj componente pentru industria auto, precum senzori de viteză a roţilor, senzori de turaţie a arborelui cotit, senzori şi componente electro­nice pentru grupul motopropulsor, potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie.