Balvanyos Resort din Covasna anunţă afaceri record de 8 mil. euro şi pregăteşte investiţii de 9 mil. euro. „Extinderea va fi destinată familiilor cu copii“

Autor: Miruna Diaconu 21.12.2021

Proiectul va însemna o investiţie de circa 9 milioane euro şi va presupune extinderea centrului spa prin crearea unui loc destinat familiilor cu copii şi locuri special amenajate pentru copii, iar capacitatea de cazare va fi mărită de la 120 de unităţi la 170, adică 140 de camere duble şi 30 de apartamente.

Balvanyos Resort din judeţul Covasna va încheia anul aces­ta cu afaceri de 8 milioa­ne euro (40 mil. lei), după o creştere de 40% a afacerilor faţă de anul de referinţă 2019, cel mai bun an al companiei, potrivit lui Lorand Szarvadi, managing director la Balvanyos. Anul trecut, compania care administrează resortul a înregistrat afaceri de 20 milioane lei, conform datelor Ministerului de Finanţe.

Pentru anul viitor, Lorand Szarvadi esti­mează venituri de 10 milioane euro, în con­tex­tul în care cererea pentru turismul bal­near a crescut în ultima perioadă şi este aştep­tat ca trendul ascendent să continue şi anul viitor.

Compania care administrează resortul din Covasna va finaliza la sfârşitul anului viitor o investiţie de circa 9 milioane euro prin care va extinde centrul spa şi capacitatea de cazare.