Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Daniel Ilinca, CEO, Softbinator: În continuare, avem în calcul dezvoltarea prin M&A, lansarea de servicii şi produse noi şi deschiderea unui birou în SUA la început de 2022. Blockchain şi DevOps, printre segmentele luate în vizor de compania de tech

Autor: Eduard Ivanovici 21.12.2021

Daniel Ilinca, CEO şi fondator al Softbinator Technologies, companie de dezvoltare de software specializată în design şi lansare de produse ino­vative care a intrat vineri, 17 de­cembrie, la tranzacţionare pe piaţa AeRO a BVB, consideră că societatea pe care o conduce se poate confrunta în egală măsură cu riscuri şi oportunităţi în perioada următoare, creşterile din ultima vreme – realizate fără a dispune de prezenţă fizică în pieţele în care activează – permiţând să accelereze procesele de dezvoltare vis-a-vis de clienţi.

„Avem o campanie de M&A pe care o ţinem constant activă şi chiar imediat după plasament am anunţat un deal foarte bun pe care l-am făcut pentru a creşte împreună, referindu-mă la achiziţia WiseUp, tot o companie tech de product development, cu aptitudini complementare pe anumite zone. În continuare, avem în calcul dezvoltarea prin M&A. În investiţiile de până acum avem 75% într-un studio de design fondat de un foarte bine cunoscut designer de produse. Mai deţinem aproape 10% dintr-un startup foarte inovativ din zona de wellbeing/nutriţie. În prima jumătate a anului 2021 am achiziţionat 50% din TechMind, companie de recrutare de personal în tehnologie, cu prezenţă solidă în piaţă”, a spus Daniel Ilinca în timpul emisiunii ZF Deschiderea de Astăzi din 20 decembrie.