A început sezonul taberelor de schi: O săptămână într-o tabără la schi în Sinaia sau Straja costă de la 2.000 de lei de copil, iar în Austria sare de 1.100 de euro

Autor: Mirabela Tiron 21.12.2021

Organizatorii de tabere de schi pentru copii aşteaptă un sezon mai bun în acest an pe fondul cererii mai mari pentru lecţiile de schi în staţiunile montane din ţară.

„Avem 100 de copii de toate vârstele la schi pe săptămână, astăzi intră o serie nouă pentru şase nopţi. La Straja avem zăpadă naturală şi artificială. Preţul este de 2.150 de lei de copil all inclusive, cu cazare şi mese incluse, ski pass, orele de curs. Se schiază 5 ore pe zi. La începători avem un instructor la 4 copii. În ultima săptămână de vacanţă avem deja rezervate 4 pensiuni din Straja“, a spus pentru ZF Adelina Borbely, responsabil de înscrieri la Şcoala de Schi din Straja.

Ea mai spune că per total sunt aşteptaţi 1.000 de copii la lecţii de schi în acest sezon, număr atras de altfel şi de taberele orga­nizate pe perioada verii. Adultul însoţitor în tabăra de schi plăteşte 1.160 de lei pentru cazare, 3 mese pe zi şi o oră de schi pe zi cu monitor.

Spre com­paraţie, pentru o tabă­ră de schi în Austria, în Juwel, preţul se ridică la 1.100 de euro (fără zbor inclus), cazare, cursuri şi ski pass.