ZF Economia verde. Adrian Săcuiu, Volt: Dacă ne referim la administraţiile publice, acolo infrastructura de încărcare este deficitară, cu sub zece staţii instalate pentru maşinile electrice. O altă problemă la nivelul infrastructurii este referitoare la managementul staţiilor de încărcare din punctul de vedere al digitalizării

Autori: Alina-Elena Vasiliu , Cristina Bellu 21.12.2021

Infrastructura pentru maşinile electrice înregistrează un nivel bun în Capitală, însă doar datorită companiilor private, care furnizează soluţii de încărcare, este de părere Adrian Săcuiu, managing partner la Volt.

„Dacă ne referim la admi­nistraţiile publice, acolo putem spune că infrastructura este deficitară, cu sub zece staţii de încărcare instalate“, a spus Adrian Săcuiu în cadrul videoconferinţei ZF Economia verde, dedicată oraşelor verzi.

O altă problemă la nivelul infrastructurii este referitoare la managementul staţiilor de încărcare din punctul de vedere al digitalizării.

„Există un program prin care se vor instala multe staţii de încărcare, respectiv 2.600 de staţii fast-charge la nivel naţional, dar este foarte uşor să picăm în capcana în care, chiar dacă le instalăm, ele vor fi dificil de utilizat în ideea în care cei care vor vrea să încarce la astfel de staţii vor avea nevoie de o aplicaţie mobilă sau de un mijloc prin care să poată identifica locaţia şi disponibilitatea.“