Ce spun avocaţii de business despre viitorul profesiei: pandemia a crescut cererea de servicii juridice, iar rolul consultantului juridic devine din ce în ce mai complex

Autor: Răzvan Botea 21.12.2021

Avocaţii de business de la Reff & Asociaţii -Deloitte Legal au povestit, în cadrul evenimentului „Reff & Asociaţii - Deloitte Legal – ZF Ce înseamnă a fi avocat de business, dar şi director juridic într-o companie mare şi cum a evoluat această profesie în ultimii 15 ani?” despre ce înseamnă profesia de avocat de business, cum s-a schimbat în ultimii 15 ani şi care este viitorul. Una dintre concluziile dezbaterilor a fost că rolul avocatului de business sau al consultantului juridic devine din ce în ce mai important pentru companii.

„Ajutăm firmele multinaţionale nu doar să înţeleagă ceea ce este specific legislaţiei din România, dar şi cum să navigheze prin practica autorităţilor locale. Prin exercitarea profesiei de avocat contribuim la crearea unui mediu de afaceri prin care întreprinderile locale şi multinaţionale pot concura efectiv cu gestionarea riscurilor juridice la un nivel similar”, a spus Florentina Munteanu, partener al Reff & Asociaţii -Deloitte Legal.

De asemenea, este foarte importantă cunoaşterea relaţiei cu autorităţile pentru un specialist în drept de business: „Unul dintre lucrurile importante, indiferent de jurisdicţia în care eşti, este să înţelegi cum funcţionează autorităţile locale şi relaţia cu ele”, a spus Andrei Burz-Pînzaru., avocat de business.

Casa de avocatură Reff & Asociaţii -Deloitte Legal împreună cu ZF au organizat miercuri, 15 decembrie, videoconferinţa „Ce înseamnă a fi avocat de business, dar şi director juridic într-o companie mare şi cum a evoluat această profesie în ultimii 15 ani?“.

La dezbateri au participat partenerii Reff & Asociaţii I Deloitte Legal Georgiana Singurel,  Irina Dimitriu, Andrei Burz-Pînzaru, Simina Mut Florentina Munteanu şi Mihnea Galgoţiu-Săraru, împreună cu directorii juridici ai unora dintre cele mai mari companii multinaţionale cu prezenţă în România.

Videoconferinţa a marcat şi aniversarea de 15 ani a Reff & Asociaţii I Deloitte Legal, care a ajuns în top 5 case de avocatură din România.

Înregistrarea evenimentului, care a adus la masa dezbaterilor şefi ai departamentelor juridice din companii, poate fi urmărită pe pagina de Facebook a Ziarului Financiar şi pe paginile de Facebook Deloitte România şi Reff & Asociaţii I Deloitte Legal.