Febra metaversului cuprinde companiile. Mai multe firme îşi deschid sedii virtuale şi aşteaptă ca angajaţii „să se întoarcă” la birou

Autor: Alex Ciutacu 30.12.2021

Pandemia de Covid-19 a forţat multe companii să caute soluţii inovatoare pentru a menţine o comunicare cât mai bună cu angajaţii, iar unele dintre acestea aleg chiar să se uite dincolo de limitele lumii fizice pentru a aduce o soluţie, potrivit Fortune.

Câteva companii au început să îşi deschidă sedii virtuale în platforme de metavers precum Decentraland şi Cryptovoxels, într-o încercare de a le oferi angajaţilor un spaţiu unde pot interacţiona între ei.

Una dintre aceste companii este Neustreet, un startup care ajută oamenii să găsească cele mai bine evaluate obiecte de colecţie, atât în spaţiul fizic, cât şi în cel virtual. Neustreet şi-a deschis în luna iunie un sediu central digital în metaversul celor de la Cryptovoxels.

Eric Witschen, fondator şi general manager al Neustreet, a văzut în tărâmul virtual o oportunitate pentru ca cei cinci angajaţi ai săi să se întâlnească şi să socializeze.

Terenul virtual a reprezentat o achiziţie de 5,75 ether, adică peste 13.000 de dolari la momentul tranzacţiei. Ulterior, Witschen a petrecut zece zile pentru a construi singur sediul companiei din universul Cryptovoxel.

Munca lui s-a concretizat printr-o clădire digitală de trei etaje situată pe o insulă privată, care cuprinde la primul etaj un spaţiu de birouri deschis cu spaţiu de co-working, la al doilea etaj o galerie de NFT-uri, iar la al treilea etaj un spaţiu pentru evenimente şi prezentări.