TEILOR Holding a listat marţi obligaţiuni de 45 mil. lei la Bursa de Valori Bucureşti: dobânzi de 8,25% la lei şi 5,75% la euro

Autor: Tibi Oprea 21.12.2021

TEILOR Holding, un grup de companii care include lanţul de magazine de bijuterii de lux TEILOR, Teilor Invest Exchange şi compania de intermediere financiară Invest Intermed GF IFN, a debutat marţi, 21 decembrie, cu primele sale obligaţiuni la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în valoare cumulată de 45 mil. lei.

Cele două emisiuni de obligaţiuni TEILOR, în lei şi euro, se tranzacţionează pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al Bursei sub simbolurile bursiere TEI26 şi TEI26E.

Emisiunea în lei are o rată a dobânzii fixă de 8,25%, iar cea în euro o rată a dobânzii fixă de 5,75%. Ambele emisiuni au maturitatea la 3 decembrie 2026.

„Ziua de azi marchează un capitol important pentru TEILOR Holding. Astăzi, un vis antreprenorial care a început în urmă cu 20 de ani porneşte într-o călătorie ambiţioasă de expansiune internaţională. Scopul nostru de-a lungul anilor a rămas constant - să avem mereu grijă de clienţii noştri, oferind o experienţă personalizată şi să ne facem remarcaţi datorită calităţii produselor noastre şi atenţiei de neegalat pe care o acordăm tuturor detaliilor. Prin capitalul de la investitorii Bursei de Valori Bucureşti, valorile TEILOR vor fi împărtăşite cu clienţi din toată Europa. Viitorul TEILOR este unul strălucitor şi aş dori să profit de această ocazie pentru a mulţumi, în numele conducerii TEILOR Holding, extraordinarei noastre echipe TEILOR, formată din peste 700 de angajaţi care în fiecare zi oferă clienţilor noştri experienţa unică TEILOR. De asemenea, le sunt recunoscător partenerilor pentru sprijinul şi colaborarea continuă în construirea afacerii noastre. În cele din urmă şi cel mai important, un brand fără clienţi nu este altceva decât un vis. Prin urmare, vreau să mulţumesc tuturor clienţilor TEILOR pentru loialitatea şi încrederea lor, care neau ajutat să creştem organic în ultimii 20 de ani şi cărora le promitem că vor rămâne mereu în centrul afacerii noastre”, a declarat Florin Enache, fondator TEILOR Holding.

Capitalul atras de la investitori, de 45 milioane lei, va fi utilizat pentru dezvoltarea accelerată a celor trei afaceri din grup, respectiv pentru extinderea reţelei de magazine de bijuterii TEILOR în România şi Europa, dar şi a numărului de agenţii noi operate sub umbrela Teilor Invest Exchange şi Invest Intermed GF IFN.

„Istoricul nostru solid de creştere ne-a transformat în liderul pieţei de bijuterii din România. Împreună cu investitorii BVB, vom continua modelul nostru de afaceri axat pe client, extinzând afacerile TEILOR Holding la nivel internaţional şi local prin magazinele fizice, precum şi prin platformele noastre online. Ţinta noastră este să ajungem la 1 miliard de lei în vânzări până în 2026, când obligaţiunile pe care le listăm astăzi la BVB vor ajunge la maturitate. Succesul plasamentului privat de obligaţiuni corporative, cel mai mare din istoria pieţei AeRO, este o confirmare a notorietăţii brandului TEILOR şi în acelaşi timp, ne oferă validarea planurilor noastre de dezvoltare. Mulţumim tuturor investitorilor noştri pentru încredere,” a declarat Mircea Varga, Membru al Consiliului de Administraţie TEILOR Holding.

TEILOR Holding a vândut în cadrul unui plasament privat derulat în noiembrie 2021 un număr de 140.034 de obligaţiuni în lei cu o valoare nominală de 100 de lei şi 62.700 de obligaţiuni în euro, cu o valoare nominală de 100 de euro. În cadrul plasamentului au subscris 139 de investitori.

„Bursa de Valori Bucureşti a fost anul acesta opţiunea de finanţare pentru un număr de 25 de companii antreprenoriale care au listat obligaţiuni, precum şi a 23 de companii care au ales să se listeze prin derularea de plasamente private sau oferte publice. Teilor este una dintre aceste companii, cu o istorie de 20 de ani începută la Piteşti. Astăzi Teilor listează două emisiuni de obligaţiuni corporative în valoare de 45 milioane de lei. Este cea mai mare valoare a unei finanţări atrase de o companie prin obligaţiuni listate pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare. Le urez bun venit şi mult succes”, a declarat Radu Hanga, Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

Plasamentul privat şi listarea celor două emisiuni au fost realizate cu sprijinul BT Capital Partners, iar ulterior listării Cornerstone Communications va asista compania în calitate de Consultant Autorizat.

„Misiunea noastră la BT Capital Partners este să colaborăm cu antreprenori români vizionari pentru finanţarea planurilor de dezvoltare ale acestora. Cu un brand remarcabil construit în ultimii 20 de ani, susţinut de o echipă de peste 700 de profesionişti, TEILOR este una dintre cele mai frumoase poveşti antreprenoriale din România. Suntem încântaţi că am colaborat cu TEILOR Holding şi am atras capital pentru emiterea inaugurală de obligaţiuni corporative a companiei pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti şi aşteptăm cu nerăbdare să continuăm, împreună, această călătorie pe piaţa de capital din România”, a declarat Daniela Secară, Director General al BT Capital Partners.

„De la prima reclamă TEILOR cu Catrinel Menghia din 2015, am fost întotdeauna atrasă de acest brand – de viziunea unică, atenţia la detalii, dar şi de creativitatea care este vizibilă în fiecare imagine împărtăşită cu clienţii săi. Prin urmare, mă bucur să văd că TEILOR Holding face primii paşi la Bursa de Valori Bucureşti pentru finanţarea extinderii internaţionale. Sunt încântată că împreună cu echipa Cornerstone Communications am făcut parte din acest proiect unic şi vom continua să fim alături de TEILOR în anii următori, pe măsură ce brandul continuă să se dezvolte,  câştigând încrederea clienţilor din Europa”, a declarat Zuzanna Kurek, fondator Cornerstone Communications.

TEILOR Holding este o entitate înfiinţată în 2021, care reuneşte sub o singură umbrelă toate afacerile antreprenorilor români Florin Enache (93,1%) şi Geanina Enache (6,9%).

În 2020, cele trei companii au generat o cifră de afaceri cumulată de 192,2 milioane de lei şi un profit net de 30,6 milioane de lei.

Între 2018 şi 2020, cifra de afaceri combinată a crescut cu 35,5%, ca urmare a strategiei de extindere şi dezvoltare implementată la nivelul tuturor celor trei companii.

În primele şase luni ale anului 2021, companiile din TEILOR Holding au înregistrat o cifră de afaceri cumulată de 121,4 milioane lei, în creştere cu 84% faţă de primul semestru din 2020.