Incidente la protestul AUR faţă de certificatul COVID şi restricţii. Zeci de persoane au forţat intrarea în Parlament, maşinile ambasadelor SUA şi Japoniei - vandalizate. FOTO

Autor: Petru Mazilu 21.12.2021

Zeci de persoane au forţat intrarea în Parlamentul României fiind cu greu oprite de jandarmi. Este vorba despre participanţii la protestul anunţat de AUR faţă de introducerea certificatului verde şi de impunerea restricţiilor COVID.

Incidentele au avut loc marţi la mai multe intrări ale clădirii Parlamentului. O parte din protestari au reuşit să intre în curtea interioară.

O încuietoare de la intrarea de la Senat a cedat şi 200-300 de persoane au pătruns în curtea Parlamentului, fiind oprite pe scări şi la uşile de acces în clădire, a precizat marţi Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Toţi jandarmii din garnizoana Bucureşti au fost mobilizaţi la Palatul Parlamentului.

Protestatarii nu au purtat măşti de protecţie şi nu au respectat regulile privind distanţarea socială. Ei au scandat împotriva certificatului verde şi a restricţiilor COVID. Liderul AUR, George Simion, s-a dezis de cei care au fost agresivi.

Ambasadorii SUA şi Japoniei, prinşi la Senat. Simon anunţă continuarea protestelor

Ambasadorul Japoniei a fost prezent la un eveniment la Senat, la Comisia de Politica Externă. Maşinile ambasadei au fost vandalizate.

Cu sprijinul SPP şi al Jandarmeriei a fost scos din clădire ambasadorul. Senatorii şi-au prezentat scuze ambasadorului. Parlamen tarul PSD Daniel Ghita iese să vorbească cu protestatarii.

George Simion anunţă că va continua protestele până când premierul anunţă că nu-şi asumă răspunderea pe certificatul verde.

Vicepreledintele USR, Dan Barna, şi o delegaţie de parlamentari au reuşit să iasă din clădirea Parlamentului, pentru a merge să depună o coroană de flori în memoria victimelor Revoluţiei din Decembrie 1989, la Troiţa din Piaţa Universităţii.