Cristian Ionescu, Asirom: Resimţim din ce în ce mai pregnant creşterea cererii de RCA, ca urmare a manifestării din ce în ce mai accentuat a redistribuirii portfoliului deţinut anterior de City Insurance. Asirom estimează un volum al subscrierilor totale de circa 760 mil. lei la finalul anului 2021, cu 20% mai mult faţă de anul trecut

Autor: Mircea Nica 22.12.2021

♦ Per total, subscrierile la 9 luni indică o majorare cu 15% la Asirom, ajungând la o valoare totală (asigurări generale, de viaţă şi de sănătate cumulat) de aproape 550 mil. lei, faţă de 478 mil. lei în perioada ianuarie-septembrie 2020, susţine Cristian Ionescu, şeful Asirom.

Gradul de predictibilitate actual ră­mâne la niveluri destul de scăzute, în condiţiile continuării manifestării efec­­telor pandemiei, dar şi al celor de­­ter­minate de falimentul fostului li­der al pieţei asigurărilor, City In­su­rance, susţine Cristian Ionescu, pre­şe­dinte al directoratului Asirom.

„Resimţim din ce în ce mai preg­nant creşterea cererii de asi­gu­rări obli­­gatorii RCA, ca urmare a ma­ni­­fes­tării din ce în ce mai accentuat al re­dis­tri­buirii portfoliului de­ţinut an­te­rior de City Insurance“, a explicat Cristian Ionescu pen­tru ZF.

Asirom, al doi­­­lea cel mai mare asi­gu­rător lo­cal din porto­fo­liul gru­pu­lui aus­tri­ac Vienna Insu­rance Group (VIG) es­ti­­mează un vo­lum al primelor bru­te subscrise la fi­nalul anului 2021 de circa 760 mil. lei, cu 20% mai mult faţă de anul 2020, potrivit şefului Asirom. „În acest con­text, ne aşteptăm la o creş­te­re a ve­niturilor noastre din vân­zări RCA, care însă este, în acest mo­ment, greu de cuantificat cu exactitate. Pro­iec­­ţi­ile noatre curente, actualizate in­di­că fap­tul că am putea încheia anul cu ve­­ni­turi din prime brute subscrise în creş­­tere cu 20 de procente faţă de 2020“.