Românii şi asigurările. În România nu există o cultură a riscurilor. Şi avem cea mai mare frecvenţă a daunelor din Europa pe auto. Mădălin Roşu, BAAR: Noi, ca români, nu suntem conştienţi de riscurile pe care le putem produce

Autor: Mircea Nica 02.01.2022

♦ Alexandru Ciuncan, UNSAR: România are un deficit important în ceea ce priveşte educaţia financiară, faţă de alte state din Europa de Vest ♦ Dorel Duţă, UNSICAR: În cazul producerii unei daune, statul poate te ajută, dar poliţa de asigurare îţi acoperă în integralitate prejudiciul.

Românii nu sunt conştienţi de riscurile pe care le pot produce atunci când se urcă în maşină pentru că în România nu există cultura riscurilor precum în alte state din Europa, a spus Mădălin Roşu, preşedinte al Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR), în cadrul unei conferinţe organizate de Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare-Reasigurare din România (UNSAR).

„Noi, ca români, nu suntem conştienţi de ris­cu­rile pe care le putem produce. Atunci când te urci în maşină, deţii o armă mortală şi poţi pro­du­ce vătămări grave sau chiar decese. Iată că avem cea mai mare frecvenţă a daunelor din Europa. Cu cât cresc despăgubirile, cu atât vom avea un impact mai mare în prima de asigurare. Multe ini­ţiative legislative sunt în zona popu­lismului. Noi suntem în continuare campioni la morţi pe şo­sele în Europa. Nu trebuie să ne mai moară oa­meni pe stradă. Avem mai mulţi morţi într-un an decât în cutremurul din 1977. Avem nevoie de o le­gislaţie rutieră bine pusă la punct şi aplicată“, a explicat Mădălin Roşu.