Opt firme vor moderniza Unitatea Militară Câmpia Turzii, un proiect de 1 mld. lei

Autor: Alina-Elena Vasiliu 22.12.2021

Wapo Services, Raed Focus Security Systems, Pyralis Services sunt câteva dintre companiile sub­con­trac­tate de consorţiul care a câştigat contractul pentru mo­dernizarea Unităţii Militare Câmpia Turzii, un proiect de peste un miliard de lei. Companii cu afaceri cuprinse între 1 şi 43 de milioane de lei sunt aşadar responsabile de unul dintre cele mai mari proiecte publice din România.

Licitaţia pentru prima etapă a proiectului a fost câş­ti­gată, în calitate de lider de asociere, de Leviatan Design, o companie deţinută de Cătălin Podaru, fost cadru al ar­matei. Din consorţiu mai fac parte firmele Telekom Com­munications România, Ubitech Construcţii şi Petrodesign.

Investiţia presupune realizarea unei noi infrastructuri şi a unor construcţii noi - în general hangare şi ateliere, clădiri administrative şi clădiri cu funcţiuni comple­men­tare - care să permită funcţionarea în condiţii optime a zonei operaţionale, precum şi integrarea şi dezvoltarea celor existente, în Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii, pen­tru Forţele Aeriene Române şi partenerii strategici. Proiectul ar urma să fie gata în 2024.