Bitdefender, cea mai aşteptată listare a anului 2022, a susţinut lansarea noului Matrix, filmul care a revoluţionat industria cinematografică. Numele Bitdefender, alături de Keanu Reeves şi alţi titani ai Hollywood-ului

Autor: Liviu Popescu 22.12.2021

Bitdefender, una dintre cele mai puternice companii de software create în România, care a devenit un lider global pe piaţa de soluţii de securitate cibernetică, este partener al noului film din seria The Matrix, respectiv The Matrix Ressurections cu Keanu Reeves şi Carrie-Anne Moss în rolurile principale. Astfel numele Bitdefender, alături de logo-ul companiei antreprenoriale, au putut fi văzute la avanpremiera filmului alături de unii dintre cei mai mari actori de la Hollywood.

La avanpremiera filmului de pe 18 decembre şi-au făcut apariţia pe covorul de la Teatrul Castro din San Francisco, actorii Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss, Neil Patrick Harris, Priyanka Chopra Jones şi Jada Pinkett Smith.

Keanu Reeves, care îşi reia rolul de Neo în „The Matrix Resurrections”, a optat pentru eleganţă simplă - un costum negru, accentuat cu o cravată în dungi de culoare bleumarin şi vişiniu.

Carrie-Anne Moss care îşi reia rolul Trinity în „Matrix Resurrections”, s-a inspirat din tehnologie — şi estetică — pentru ansamblul ei în premieră, purtând o rochie neagră Oscar de la Renta cu accente verzi care seamănă cu codul iconic Matrix

The Matrix Resurrections este cel de-al patrulea film al seriei Matrix după 18 ani de pauză de la ultimul film, The Matrix Revolutions, notează Mediafax.

La jumătatea lunii decembrie ZF a scris că Bitdefender a angajat JP Morgan şi Morgan Stanley pentru listarea în SUA, la o evaluare de aproape 2 miliarde de dolari. Listarea este un subiect despre care fondatorii companiei au vorbit frecvent, în ultimul deceniu Florin Talpeş menţionând frecvent faptul că acesta reprezintă un obiectiv important pentru compania de soft, doar că a fost amânat de fiecare dată în aşteptarea unui moment mai bun.

Recent, firma controlată de familia de antreprenori Florin şi Măriuca Talpeş a precizat că pentru moment va ţine cât mai multe detalii despre listare           departe de ochii publicului. „Bitdefender Holding B.V. a depus în mod confidenţial un proiect de declaraţie de înregistrare de tip Form F-1 la autoritatea americană de reglementare a pieţei de capital (SEC). Bitdefender Holding B.V., un lider global în securitate cibernetică, a anunţat astăzi că a depus în mod confidenţial un proiect de declaraţie de înregistrare de tip Form F-1 la autoritatea americană de reglementare a pieţei de capital (SEC) pentru o viitoare ofertă publică iniţială (IPO) în Statele Unite ale Americii.

Bitdefender a fost evaluată în urmă cu 4 ani la 600 mil. dolari odată cu tranzacţia prin care fondul Axxess Capital a vândut un pachet de aproximativ 30% din acţiuni către Vitruvian Partners, un fond de investiţii cu sediul central în Londra.

 

Bitdefender, care are la nivel global peste 500 de milioane de utilizatori şi care concurează cu giganţi precum Norton sau Kapersky, avea la data tranzacţiei din 2017 venituri anuale de aproximativ 150 mil. euro şi un profit operaţional de 25-30 mil. euro, potrivit datelor ZF. Compania nu oferă date privind veniturile globale.

Firma din România a raportat în 2020 afaceri de 870 mil. lei, mai mari cu 30%, şi un profit net de 141 mil. lei, mai mare cu 2.000% faţă de anul anterior. Cea mai mare parte a veniturilor sunt generate de exporturi.