(P) De ce mulţi români aleg să se trateze de cancer pulmonar într-un spital din Viena - chirurgie minim invazivă, disponibilă în Centrul de Pneumologie al Spitalului Privat Döbling

Autor: Publicitate 23.12.2021

Dacă este depistat într-un stadiu incipient, cancerul pulmonar poate fi vindecat doar printr-o operaţie, în 90% din cazuri. Iar vestea bună pentru pacienţi este că tratamentul împotriva cancerului pulmonar este în continuă evoluţie. În plus, datorită disponibilităţii unor forme de tratament complet noi şi care avansează constant, pacienţii cu boli grave, care, cu doar câţiva ani în urmă, erau consideraţi fără speranţă, au acum şanse reale de recuperare. Toate acestea sunt disponibile în Centrul de Pneumologie al Spitalului Privat Döbling, unitate medicală privată care reuneşte o echipă profesionistă de medici şi, cel mai important, pune la dispoziţie o serie de tehnici chirurgicale minim invazive.

Spitalul Privat Döbling face parte din cadrul PremiQaMed, unul dintre cele mai mari grupuri de spitale private din Austria şi una dintre principalele destinaţii pentru români, pentru turismul medical. PremiQaMed a tratat în 2021 peste 1.300 de pacienţi români, majoritatea cu indicaţii oncologice.

"Într-un centru pulmonar specializat – precum este Centrul de Pneumologie al Spitalului Privat Döbling - 80% din toate operaţiile de cancer pulmonar pot fi efectuate într-o manieră minim invazivă, scutind astfel pacientul de operaţii majore, stresante. Un plan de terapie este definit individual, pentru fiecare pacient în parte, în cadrul unui «tumor board» de către pneumolog, oncolog şi chirurgul toracic, pe baza celor mai recente descoperiri ştiinţifice", a declarat Prof. Dr. Michael Rolf Mueller, şeful Centrului de Pneumologie al Spitalului Privat Döbling.

Iată tot ce trebuie să ştiţi despre tratarea cancerului pulmonar la Centrul de Pneumologie al Spitalului Privat Döbling:

 

Diagnostic

Testele funcţiei pulmonare, testele de sânge, CT-ul şi bronhoscopia sunt utilizate pentru diagnosticare. Examinările folosind bronhoscopia EBUS (ecografia endobronchială) pot fi efectuate într-un institut partener specializat, dacă este necesar.

          

Tratament chirurgical minim invaziv

Pentru tratamentul chirurgical s-au introdus noi forme minim invazive. Astfel, majoritatea pacienţilor nu mai trebuie să treacă prin operaţii majore şi foarte traumatizante. În prezent, spitalizarea după operaţia de cancer pulmonar durează mai puţin de o săptămână.

Cheia succesului constă într-o combinaţie strategică de măsuri conservatoare şi chirurgicale, bazate pe cele mai recente descoperiri.

Lobectomia toracoscopică (rezecţia pulmonară minim invazivă) a fost efectuată pentru prima dată în urmă cu mai bine de 20 de ani; astăzi, „lobectomia VATS” a devenit standard în centrele specializate, în tratarea stadiilor incipiente ale bolii. Tehnologiile evoluează constant, iar, în prezent, operaţii din ce în ce mai complexe pot fi efectuate doar cu asistenţă video.

 

Avantajele chirurgiei minim invazive

Avantajele sunt evidente: datorită accesului endoscopic şi a inciziei mici nu este necesară depărtarea şi lezarea coastelor, traumele şi durerea rezultate în urma chirurgiei sunt semnificativ mai mici, iar mecanica respiraţiei este mai bună. În plus, noile constatări medicale arată că agresiunea chirurgicală semnificativ redusă cauzează un impact diminuat asupra sistemului imunitar al pacientului, provoacă mai puţine complicaţii, precum şi îmbunătăţirea şanselor la o durată de viaţă mai lungă, după intervenţia chirurgicală.

 

Ce este crucial pentru un tratament de succes?

Fiecare concept modern de tratare a cancerului pulmonar necesită o cooperare strânsă între toate disciplinele implicate - de la diagnostic la planificarea terapiei şi îngrijirea ulterioară. În Centrul de Pneumologie al Spitalului Privat Döbling, pacienţii cu cancer pulmonar sunt evaluaţi de o comisie interdisciplinară specializată în oncologie.

 

Ce se întâmplă după operaţie?

Pacientul este mobilizat şi beneficiază de suport medical în prima zi după operaţie şi, în cele mai multe cazuri, poate părăsi spitalul în aproximativ o săptămână.

Decizia privind tratamentul conservator ulterior se ia împreună cu echipa de specialitate, pe baza rezultatelor examenului histopatologic. Introducerea medicamentelor moderne a făcut posibilă îmbunătăţirea semnificativă a rezultatelor tratamentului şi tolerabilitatea acestuia. În plus faţă de metodele convenţionale, cum ar fi chimioterapia şi radioterapia, terapiile ţintite şi imunoterapia sunt acum, de asemenea, disponibile.

www.premiqamed.ro

E: international@premiqamed.com

T: + 43 1 360 66 7500

FB: https://www.facebook.com/premiqamed.ro