Digitalizarea departamentelor de legal ale companiilor: roboţii nu înlocuiesc specialiştii în drept de business, dar ajută la gestionarea unui volum mult mai mare de informaţii

Autor: Răzvan Botea 23.12.2021

„Lucrurile repetitive ne ocupau şi nouă din timp şi poate ne lăsau mai puţin timp pentru partea educativă şi strategică.“

Digitalizarea este folosită din ce în ce mai mult în departamentele juridice ale companiilor şi roboţii nu vor înlocui un specialist de drept de business, însă vor continua să îi facă treaba mai uşoară, au spus avocaţi de business şi directori juridici prezenţi la evenimentul „Ce înseamnă a fi avocat de business, dar şi director juridic într-o companie mare şi cum a evoluat această profesie în ultimii 15 ani?“.

„Folosim digitalizarea din ce în ce mai mult în zona de legal. La un moment dat lucrurile repetitive ne ocupau şi nouă din timp şi poate ne lăsau mai puţin timp pentru partea educativă şi strategică, unde văd mai multă valoare de-a lungul timpului“, a spus, în cadrul evenimentului, Ioana Vieru, global corporate legal counsel la UiPath.

Tehnologia ajută foarte mult în activitatea unui avocat de business, a spus Simina Mut, partener Reff & Asociaţii - Deloitte Legal, în cadrul panelului dedicat viitorului profesio­nistului în drept de business. „Suntem într-un moment foarte bun în care procesul tehnologic ne ajută foarte mult. Sunt şi soluţii din ce în ce mai avansate de inteligenţă artificială în domeniul juridic, soluţii care procesează volume mari de informaţii, date şi documente“, a spus ea.

Casa de avocatură Reff & Asociaţii -Deloitte Legal împreună cu ZF au organizat miercuri 15 decembrie videoconferinţa „Ce înseamnă a fi avocat de business, dar şi director juridic într-o companie mare şi cum a evoluat această profesie în ultimii 15 ani?“.

Videoconferinţa a marcat şi aniversarea de 15 ani a Reff & Asociaţii - Deloitte Legal, care a ajuns în top 5 case de avocatură din România.

Înregistrarea evenimentului, care a adus la masa dezbaterilor şefi ai departamentelor juridice din companii, poate fi urmărită pe pagina de Facebook a ZF şi pe paginile de Facebook Deloitte România şi Reff & Asociaţii - Deloitte Legal.