Producătorul Elis Pavaje, deţinut de familia Goţa din Alba, investeşte 20 mil. euro într-o fabrică nouă la Arad, care se va întinde pe 110.000 mp

Autor: Alina-Elena Vasiliu 23.12.2021

Producătorul de pavele Elis Pavaje, deţinut de familia Goţa din Alba, investeşte 20 de milioane de euro în a cincea fabrică a grupului. Noua unitate de producţie, în care se vor produce prefabricate din beton şi care va fi cea mai mare fabrică Elis Pavaje, se va afla la Arad, iar lucrările de construcţii deja au început.

Platformele noii fabrici se vor întinde  pe o suprafaţă de teren de 110.000 de metri pătraţi, iar capacitatea tehnologică a liniei de producţie va fi de 7.000 de metri pătraţi de pavele pe zi. Compania estimează că fabrica va începe producţia în a doua jumătate a anului 2022.

„Construcţia de la Arad a fost o decizie firească, ca urmare a planului de dezvoltare teritorială. În condiţiile în care costurile de transport reprezintă o pondere importantă în valoarea finală a mărfii, este important să fim în proximitatea clienţilor noştri. Fabrica de la Arad va deservi judeţele din vestul ţării“, spune Emil Goţa, directorul general al companiei.