Tranzacţie de câteva zeci de milioane de euro. Cora vinde şase proprietăţi imobiliare din România către un grup austriac

Autor: Cristina Roşca 23.12.2021

Este vorba de clădirile în care funcţionează o parte dintre hipermarketurile retailerului.

Retailerul Cora a vândut şase proprietăţi imo­bi­lia­re în România către un grup austriac şi rămâne chiriaş cu hipermarketurile în aceste spaţii. Tranzacţia de tip sale & lease back (vânzare & închiriere) are o valoare de câteva zeci de milioane de euro, conform estimărilor ZF. Cele două părţi nu au oferit detalii privind valoarea dealului.

Cora are 10 hipermarketuri în România, însă doar şase erau în proprietate, în celelalte patru retailerul funcţiona deja cu chirie.

Tranzacţia vizează astfel magazinele din Bucureşti - Cora Alexandriei, Cora Lujerului şi Cora Pantelimon -, Bacău, Constanţa (Brătianu) şi Drobeta. În deal sunt incluse şi galeriile comerciale aferente, mai puţin cea de la Cora Pantelimon, aflată deja în proprietatea unui terţ.

Cumpărător e grupul austriac Supernova, care nu se află la prima mutare pe plan local.

Mai exact, compania privată austriacă a venit pe plan local în 2019, când a anunţat că dezvoltă un prim proiect la Sibiu, în parteneriat cu Oasis Retail Development & Consulting. Apoi, în 2020 investitorul a cumpărat centrul comercial Jupiter City Shopping City din Piteşti, tranzac­ţie finalizată în acest an.