One United Properties încheie un parteneriat cu Raiffeisen Bank International pentru a furniza servicii de market making la BVB

Autor: Roxana Rosu 23.12.2021

One United Properties, dezvoltator imobiliar de proiecte rezidenţiale, de birouri şi mixte, a încheiat un parteneriat cu Raiffeisen Bank International pentru furnizarea de servicii aferente pieţei de capital de către bancă.

Astfel, Raiffeisen Bank International va furniza servicii de market making pentru acţiunile ONE şi de analiză a activităţii companiei pe piaţa de capital. În plus, Raiffeisen Centrobank AG, afiliatul Raiffeisen Bank International, va lansa patru produse structurate – două certificate turbo şi două warrant-uri având ca activ suport acţiunile ONE.

„Suntem încântaţi să începem colaborarea cu Raiffeisen Bank International şi, prin urmare, să ne extindem acoperirea către investitori instituţionali din Austria. De la debutul nostru la Bursa de Valori Bucureşti, am avut în vedere ca One United Properties să se afle pe radarul investitorilor globali. Drept urmare, acţiunea noastră este în prezent una dintre cele mai analizate acţiuni româneşti, fiind cercetată de şase analişti, inclusiv un analist de la Raiffeisen Bank International. În acelaşi timp, continuăm să ne concentrăm pe asigurarea unei lichidităţi mari care poate sprijini intrarea investitorilor importanţi în acţionariatul nostru, precum şi pe lansarea de noi produse care pot atrage investitori avansaţi, cum ar fi certificatele turbo şi warrant-urile,” a declarat Victor Căpitanu, co-CEO al One United Properties.

Conform acordului încheiat între cele două entităţi, Raiffeisen Bank International va furniza servicii de market making pentru acţiunile ONE.

Volumul minim corespunzător cotaţiilor ferme de tip bid-ask furnizate de Raiffeisen Bank International va fi de 100.000 de acţiuni, diferenţa maximă între bid şi ask fiind de 1,75%. Raiffeisen va furniza servicii de market making pe parcursul a cel puţin 70% dintr-o sesiune de tranzacţionare. Serviciile de market making vor fi lansate în prima săptămână a anului 2022.

Raiffeisen Bank International este al doilea market making pentru One United Properties, compania beneficiind deja de aceste servicii furnizate de casa de brokeraj românească BRK Financial Group.

În paralel, Raiffeisen Bank International va iniţia analize privind acţiunile ONE.

One United Properties este a treia companie antreprenorială ca mărime listată pe Piaţa Principală a Bursei de Valori Bucureşti. Acţiunile companiei au debutat la BVB pe 12 iulie 2021, în urma unui IPO în cadrul căruia compania a atras 260 de milioane de lei. Începând cu data de 20 septembrie 2021, acţiunile ONE sunt incluse în indicele BET, care urmăreşte evoluţia celor mai lichide 19 companii listate la BVB.

Pe 20 noiembrie 2021, FTSE Russell a anunţat că acţiunile ONE vor fi incluse în indicele FTSE Russell pentru pieţele emergente, FTSE Global All Cap.