Simtel Team a încheiat cu FAN Courier un contract de 1,5 mil. euro pentru construirea unei centrale electrice fotovoltaice

Autor: Tibi Oprea 23.12.2021

Simtel Team (simbol bursier SMTL), companie românească de inginerie cu activitate în energie regenerabilă, telecomunicaţii şi automatizare industrială, a anunţat joi la Bursa de Valori Bucureşti că a semnat un contract cu Fan Courier Express SRL a cărui valoare depăşeşte 10% din veniturile aferente ultimelor situaţii financiare.

Valoarea contractului este 1,5 milioane de euro, iar obiectul contractului îl reprezintă proiectarea procurarea, construirea, instalarea şi punerea în funcţiune a unei centrale electrice fotovoltaice. Simtel se oblige să finalizeze lucrările până la 1 iunie 2022.

Săptămâna trecută, Simtel a anunţat investitorii că a semnat două contracte, de tip antrepriză şi cadru de antrepriză, cu retailerul german Penny Market, prin filialele Rewe Projektentwicklung Romania SRL şi Rewe Romania SRL.

Primul contract are o valoare de 6,38 mil. lei, o durată de trei ani de la data semnării (17 decembrie) şi prevede efectuarea activităţilor de inginerie, proiectare, achiziţie echipamente şi materiale, precum şi execuţia lucrărilor de construcţii-montaj pentru implementarea la cheie a Instalaţiei CEFV (centrală fotovoltaică) în locaţiile indicate de către beneficiar.

În ceea ce priveşte valoarea celui de-al doilea contract, cu aceeaşi durată şi acelaşi obiect, aceasta “se va calcula ca sumă a valorii tuturor actelor adiţionale/anexelor care se vor încheia în baza prezentului contract (comenzi). Prin urmare, valoarea totală a contractului nu poate fi estimată la acest moment, ea depinzând de comenzile ce vor fi plasate de către Beneficiar.”.

Simtel Team este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din data de 1 iulie 2021, iar în prezent compania are o capitalizare de piaţă de 168 de milioane de lei.

Începând cu 11 octombrie 2021, acţiunile SMTL sunt incluse în indicele BETAeRO dezvoltat de Bursa de Valori Bucureşti pentru piaţa secundară. Compania a fost fondată în 2010 de trei antreprenori români – Iulian Nedea, Sergiu Bazarciuc şi Radu Vilău.

Simtel Team a raportat o cifră de afaceri record de 18,5 milioane de lei în primele şase luni din 2021, în creştere cu 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi un profit net de 0,76 milioane de lei, o majorare cu 41% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2020. Proiectele de energie regenerabilă au contribuit cu 79% la cifra de afaceri totală.