O nouă undă de tensiune pe piaţa asigurărilor la final de an. Euroins poate deveni un al doilea caz City Insurance sau nu?

Autori: Claudia Medrega , Sorin Pâslaru 24.12.2021

ASF a amendat Euroins cu 5,9 mil. lei şi a cerut asigurătorului un plan de redresare Euroins susţine că ASF a identificat aspecte în situaţia financiară care fac referire la situaţii contabile din trecut şi care nu afectează astăzi compania, asigurătorul susţinând că şi-a majorat capitalul cu 300 mil. lei.

După declanşarea procedurii falimentului pentru City Insurance, care a fost lider al pieţei locale, ten­siu­nea continuă pe piaţa asigurărilor. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a de­cis să sancţioneze Euroins România Asigu­rare-Reasigurare cu amendă în su­mă cumulată de 5.860.425 lei, în urma unui control perio­dic efec­tuat în perioada mai-oc­tom­brie 2021 la sediul asi­gurătorului (on-site).

Ca urmare a aspectelor con­sta­tate în acţiunea de con­trol şi potrivit prevederilor le­gale, Consiliul ASF a decis im­punerea de sancţiuni contraven­ţionale pentru Euroins, constând în amenzi, precum şi măsuri cu scopul re­medierii deficienţelor constatate, a transmis ASF.