Tot ce trebuie să ştie contribuabilii: ANAF a publicat o broşură privind tratamentul fiscal al veniturilor realizate de persoanele fizice din transferul de monedă virtuală

Autor: Alexandru Nanu 31.12.2021

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat recent pe site-ul instituţiei “ Broşură privind tratamentul fiscal al veniturilor realizate de persoanele fizice din transferul de monedă virtuală” care aduce informaţii despre principalele aspecte privind taxarea criptomonedelor.

Veniturile realizate de persoanele fizice din transferul de monedă virtuală reprezintă venituri impozabile şi le sunt aplicabile prevederile Cap. X „Venituri din alte surse” din Titlul IV - ”Impozitul pe venit” din Codul fiscal.

Persoanele care realizează venituri din transferul de monedă virtuală au obligaţia de a declara aceste venituri prin completarea şi depunerea Declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice - Capitolul I.

Date privind veniturile realizate la organul fiscal competent, pentru fiecare an fiscal, până la data de 25 mai, inclusiv, a anului următor celui de realizare a venitului.

Puteţi consulta materialul informativ integral al ANAF AICI