SIF Transilvania vrea să-şi schimbe numele în Transilvania Investments Alliance

Autor: Liviu Popescu 27.12.2021

SIF Transilvania (SIF3), societate cu o valoare de piaţă de 757 mil. lei la Bursa de la Bucureşti, convoacă acţionarii pe 28 ianuarie 2022 pentru a vota schimbarea numeului în Transilvania Investments Alliance.

“Denumirea societăţii este Transilvania Investments Alliance S.A. În toate actele, facturile, anunţurile, publicaţiile şi alte acte emanând de la societate, denumirea societăţii va fi urmată de cuvintele "societate pe acţiuni" sau de iniţialele "S.A.", de capitalul social subscris şi vărsat, numărul de înregistrare din registrul comerţului şi anul, codul fiscal, sediul societăţii şi menţiunea că este autoadministrată în sistem dualist.” La actualizarea actului constitutiv ca efect al aprobării noii denumiri a societăţii se va înlocui sintagma “S.I.F. Transilvania” cu “Transilvania Investments Alliance S.A.” sau “Societatea”, după caz, în funcţie de context”, potrivit convocatorului publicat luni la bursa de la Bucureşti.

Cea mai recentă rebranduire a unei SIF este cea a SIF Moldova care şi-a schimbat numele în Evergent Investments în primăvara anului 2021.

SIF Transilvania are 757 mil. lei capitalizare iar de la începutul anului 2021 acţiunile au urcat cu 1,8%. Spre comparaţie indicele BET-FI are plus 19% iar BET plus 28,4%.

Potrivit datelor la T3, printre cele mai importante mişcări în portofoliul SIF3 au fost înjumătăţirea la Electrica (EL) şi Oil Terminal (OIL), vânzarea din acţiouni Romgaz (SNG) şi din Petrom (SNP) şi participarea la plasamentul privat al companiei GoCab Sofware.

SIF şi-a redus numărul de acţiuni la Electrica de la 380.170 de unităţi la iunie 2021 la 153.825 de acţiuni la septembrie 2021, aşadar o scădere de la 0,1% la 0,04% în capitalul social. Investiţia la această companie era la T3 de 1,8 mil. lei. ZF a identificat înjumătăţire şi la Oil Terminal. Vânzări de pachete au avut loc la Romgaz şi Petrom.