VIDEO. Ce funcţionalităţi noi pentru investitori a lansat SeedBlink. Andrei Dudoiu: Ne luptăm cu Amazon sau Google pentru ingineri, dezvoltarea unei platforme tehnologice proprietare e un punct diferenţiator

Autor: Adrian Seceleanu 27.12.2021

Platforma de investiţii în startup-uri tech europene SeedBlink va continua eforturile de a recruta ingineri de top de pe piaţa locală pentru a-şi dezvolta în continuare soluţia tehnologică proprietară pe baza căreia funcţionează.

“Ne luptăm cu Amazon sau cu Google în a recruta talente dar mergem pe hard way pentru că noi credem că acesta e un punct diferenţiator pentru SeedBlink în peisajul competiţional al platformelor de investiţii - să ai platforma tehnologică proprietară”, a declarat în cadrul emisiunii ZF IT Generation Andrei Dudoiu, managing partner al SeedBlink.

El a trecut în revistă şi câteva dintre noutăţile introduse în cadrul platformei, pentru investitori. “Tocmai am anunţat câteva releasuri importante în platformă pentru investitori în ceea ce priveşte MyPortfolio şi toate toate funcţiile, toate aceste atribute pe care le au produsele destinate investitorilor şi e vorba pe de o parte de simplificare sau de informaţie mult mai concludentă sau mai bine structurată în aşa fel încât investitorii să vadă exact care este evoluţia portofoliului de start up uri în care au investit, o comparaţie mult simplificată între nişte atribute financiare pe care le au toate aceste start-up-uri iar companiile care au avut runde suplimentare de finanţare, care se numes follow-on rounds şi care au crescut valoarea acelei companii confirmată de o rundă suplimentară de finanţare. E vorba şi de experienţa utilizatorilor şi de toată accesibilitatea pe care o conferă platforma”.

Pe scurt, principalele îmbunătăţiri anunţate de platformă sunt:

@ MyPortfolio - În timp ce versiunea beta a fost lansată în 2020, noua versiune a MyPortfolio oferă o structurare îmbunătăţită a informaţiilor, care permite vizualizarea transparentă a portofoliilor investitorilor (costuri, valoare, tendinţe profit/pierdere, documente ale startup-urilor şi rapoartele lor trimestriale), urmărirea investiţiilor (suport pentru runde noi şi follow-ons).

@ Definirea tezei - strategie de investiţii personalizată. Profilul de investitor include informaţii suplimentare prin care investitorii îşi pot defini preferinţele, comunicarea şi implicarea pe care şi-o doresc în cadrul comunităţii, dar şi cu ceilalti acţionari ai startup-urilor în care au investit. Include, de asemenea, criteriile de evaluare a riscurilor şi îndrumări în conformitate cu regulamentul UE privind finanţarea participativă pentru protecţia lor.

@  Actualizări notabile pot fi văzute în informaţiile despre oportunităţile de investiţie (standardizare şi structură îmbunătăţită, perspective contextuale asupra detaliilor rundei, cum ar fi evaluarea înaintea ridicării investiţiei, preţul pe acţiune, detalii despre lead-investitor, profilurile echipei de fondatori). A fost implementat un nou instrument de automatizare pentru optimizarea comunicării operaţionale. Această funcţionalitate a fost construită în parteneriat cu Plant an App, un startup din portofoliul SeedBlink.

@ Activarea lichidităţii - pilot pentru o piaţă secundară. Chiar dacă suntem abia la început, în mai puţin de doi ani de la lansare, ne-am ajutat investitorii şă-şi exercite deja mai multe drepturi de preempţiune (follow-ons) în companii care au trecut deja la nivelul următor. În prezent, SeedBlink derulează primul pilot pentru a aduce lichiditate pentru acţionarii SPV ai unei companii care îşi încheie Seria A - o primă piaţă secundară.