Premierul Ciucă se întâlneşte cu medicii de familie pentru a discuta rolul acestora în lupta cu valul cinci

Autor: Gabriel Pecheanu 30.12.2021

Nicolae Ciucă are întâlnire cu reprezentanţii asociaţiilor medicilor de familie. Premierul vorbea, miercuri, despre „rolul tot mai important pe care îl vor avea, în condiţiile în care vor avea noi responsabilităţi cu privire la testarea pacienţilor la COVID-19”.

Potrivit programului anunţat de Guvern, prim-ministrul Nicolae Ciucă are programată, la ora 10.00, o întâlnire cu reprezentanţii asociaţiilor medicilor de familie.

„Vom avea o discuţie aici, la Guvern, cu medicii de familie despre rolul tot mai important pe care îl vor avea, în condiţiile în care vor avea noi responsabilităţi cu privire la testarea pacienţilor la COVID-19. Este un demers asumat împreună cu Ministerul Sănătăţii, cu domnul ministru, şi pe această cale căutăm de asemenea să putem să extindem atât implicarea, cât şi relevanţa şi responsabilitatea medicilor de familie în măsurile pe care noi le-am gândit pentru a putea face faţă valului cinci”, spunea miercuri Nicolae Ciucă.

El aprecizat că Guvernul va pregăti cu toată responsabilitatea gestionarea următorului val al pandemiei COVID-19 şi va aloca resursele necesare pentru protejarea sănătăţii oamenilor şi pentru a le asigura tratamentul adecvat în cazul în care vor avea nevoie de el.