Record de cazuri noi COVID-19 în Anglia

Autor: Andreea Tobias 02.01.2022

Autorităţile au raportat sâmbătă un număr record de 162.572 cazuri noi COVID-19 în Anglia, în timp ce epidemia a mai făcut 154 de victime.

Din cauza Anului Nou, cifrele zilnice nu includ Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord.

Numărul zilnic de cazuri confirmate în Marea Britanie a bătut recorduri în decembrie, din cauza Omicron. Cu toate acestea, spitalizările şi decesele au rămas la niveluri mai scăzute decât în valurile anterioare.

Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord au introdus restricţii, cum ar fi închiderea cluburilor de noapte, reguli de distanţare socială în baruri şi limitarea numărului de persoane care au voie să se întâlnească.

Anglia, care reprezintă peste 80% din populaţia Regatului Unit, nu a impus nicio restricţie. Secretarul de stat pentru sănătate, Sajid Javid, a declarat că orice noi restricţii vor fi introduse doar ca „ultimă soluţie absolută", potrivit Reuters.

Cu un număr record de infecţii zilnice şi cu persoane pozitive nevoite să se izoleze pentru cel puţin şapte zile, guvernul se aşteaptă la probleme în afaceri şi în serviciile publice, se arată într-un comunicat.

Premierul Boris Johnson le-a cerut miniştrilor să lucreze la planuri de urgenţă solide în domeniile lor.