Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, despre incidentul de pe Valea Prahovei: Nu-i primul, nici ultimul, din păcate

Autor: Petru Mazilu 02.01.2022

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a comentat incidentul feroviar de duminică, de pe Valea Prahovei: Nu-i primul, nici ultimul, infrastructura trebuie să fie modernizată, iar activitatea feroviară să fie restructurată, a spus ministrul.

„Nu este primul, nici ultimul incident de acest fel, din păcate”, a comentat Sorin Grindeanu la Digi24.

„Infrastructura feroviară este mult în urmă”, a explicat ministrul Transporturilor.

Sorin Grindeanu a vorbit despre fondurile PNRR şi din alte surse cu ajutorul cărora, în următorii ani, se va face modernizarea infrastructurii şi achiziţia de material rulant. De asemenea, activitatea feroviară va fi restructurată, dar asta nu înseamnă că vor fi disponibilizări, a precizat demnitarul.

„Aceste lucruri trebuie să fie schimbate... Restructurarea nu înseamnă disponibilizări, activitatea trebuie optimizată iar performanţa economică să primeze”, a precizat ministrul Transporturilor.

O locomotivă a luat foc duminică în localitatea Brazi. Locomotiva a fost decuplată de mecanic astfel încât flăcările să nu ajungă la vagoanele care transportau îngrăşăminte chimice. Ulterior, pompierii au stabilit că mecanicul a preîntâmpinat o tragedie deoarece trenul marfar transporta azotat de amoniu.

Circulaţia trenurilor pe Valea Prahovei a fost blocată două ore. 13 garnituri au întârzieri între 70 şi 200 de minute, a anunţt CFR.

„Azi, 02.01.2022, în cursul serii s-a produs întreruperea traficului feroviar în intervalul orar 17.00 - 19.04 între staţiile Crivina - Brazi din cauza unui început de incendiu la locomotiva unui tren privat de marfă. Au fost afectate un număr de 13 trenuri ale CFR Călători care tranzitau zona şi care au înregistrat întârzieri între 70 şi 200 de minute. Mai pot apărea întârzieri la alte trenuri de pe reţea, ca urmare a trenurilor deja afectate, pentru asigurarea legăturilor călătorilor. Circulaţia a fost redeschisă în zonă începând cu ora 19:04, iar programul de circulaţie în zona afectată se va desfăşura în continuare în funcţie de măsurile operative stabilite şi dispuse de managerul infrastructurii feroviare – CFR SA”, au anunţat reprezentanţii CFR.

Pasagerii care au bilete la trenurile afectate şi vor să renunţe la călătorie, vor primi, la cerere, contravaloarea contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziţionate şi neutilizate, au precizat reprezentanţii companiei feroviare.