Voicu Vuşcan, producătorul de mezeluri Elit, un business de peste 620 mil. lei: În 2021, am reuşit să creştem volumele de vânzări şi să păstrăm profitabilitatea companiei la nivelul anului 2020

Autor: Florentina Niţu 04.01.2022

♦ Pe parcursul anului 2021, compania a investit în modernizarea producţiei, urmând ca în 2023 să finalizeze acest proiect, care vizează refacerea integrală a infrastructurii fabricii din judeţul Alba.

Elit, unul dintre cei mai mari producători de mezeluri din România, cu o cifră de afaceri de 620 mil. lei şi un profit de 55 mil. lei în 2020, a reuşit să-şi păstreze nivelul profitabilităţii şi în 2021, prin creşterea volumelor de vânzări, în condiţii de piaţă mai dificile, potrivit reprezen­tan­ţilor companiei.

„Pentru Elit, cea mai mare realizare a anului 2021 a fost aceea că am reuşit să creştem volumele de vânzări şi să păstrăm profitabilitatea com­paniei la nivelul anu­lui 2020, în condiţii de piaţă mult mai dificile. Ne propunem ca şi în anul 2022 să men­ţinem tren­dul de creş­tere, să ne consolidăm po­zi­ţia în piaţă şi să investim în creş­terea vizibi­lităţii bran­du­lui“, a spus pen­tru ZF Voicu Vuşcan, ad­minis­trator al Elit.

Executivul consideră că anul 2021 a fost unul cu numeroase provocări pentru întreaga industrie, marcat de ameninţarea pandemiei, de lipsa materiilor prime şi de întârzieri în livrarea acestora, cărora li s-a adăugat creşterea explozivă a preţurilor la utilităţi în a doua jumătate a anului, cu un impact major în activitatea şi în performanţa companiei.