9 din 10 angajaţi din firmele de consultanţă şi-au luat concediu între Crăciun şi Revelion. Următoarea categorie în topul celor care au făcut „punte“ între zilele libere legale a fost agricultura, cu 73% dintre angajaţi care şi-au luat concediu, precum şi industria producătoare de bunuri, unde procentul a fost de 64%

Autor: Ramona Cornea 04.01.2022

Consultanţa, agricultura, industria producătoare de bunuri, administraţia locală şi comerţul sunt sectoarele în care mai bine de jumătate dintre angajaţii români şi-au luat concediu între Crăciun şi Revelion, arată o analiză a Creasoft, producător român de software care oferă soluţii de pontaj şi aplicaţii pentru departamentele de resurse umane. 

„Vârful de activitate în companiile de consultanţă este aprilie-mai, de aceea, în perioada sărbătorilor de iarnă, activitatea din aceste companii este mai redusă şi aşa se explică cererile numeroase de concediu. Dincolo de sectorul bugetar, unde aşa-numitele „punţi“ sunt încurajate şi prin măsuri legislative, şi comportamentul angajaţilor români din privat începe să se modifice. Am observat că angajatorii sunt mai îngăduitori cu angajaţii care îşi iau liber pentru a lipi weekendurile de sărbătorile legale care cad în timpul săptămânii, de exemplu, iar adesea nu le mai cer oamenilor să îşi sacrifice din zilele de concediu legale pentru aceste minivacanţe“, spune Adrian Dinu, fondatorul Creasoft.