Ce spune un cunoscut medic despre vaccinarea copiilor: Nu îi lăsăm în clase când pot răci, dar îi lăsăm când există COVID

Autor: Petru Mazilu 04.01.2022

Medicul Octavian Jurma le recomandă părinţilor să accepte vaccinarea copiilor. Nu îi lăsăm în clase pentru că e frig şi pot răci, dar îi lăsăm în clase dacă e cald şi pot face COVID-19, este unul dintre argumentele specialistului.

„Valul 5 a sosit cu 2 săptămâni mai repede. De ce să amânăm vaccinarea în speranţa iluzorie că infectarea va fi mai blândă decât vaccinul cu copiii noştri? Ştim sigur de la cei pe care valul Omicron i-a lovit deja că nu va fi mai blândă cu copii noştri, va fi mai aspră”, a scris Octavian Jurma pe Facebook.

Cercetătorul face o comparaţie între atitudinea părinţilor în cazul răcelilor de sezon şi atitudinea acestora în timpul pandemiei.

„Nu îi lăsăm în clase pentru că e frig şi pot răci, dar îi lăsăm în clase dacă e cald şi pot face COVID-19. Are asta sens? Are sens să îţi fie frică de un virus care produce o banală răceală şi să ignori un virus care a ţinut 500 de copii pe zi spitale şi 40 pe zi în ATI până am închis şcolile? Poate că acesta va fi ultimul val, poate că nu va fi, dar şi dacă este ultimul val tot merită să treci prin el protejat de vaccin şi nu descoperit în faţă unui virus despre care ştim că schilodeşte intern până la 30% din cei pe care nu îi omoară”, a explicat Jurma.

Vaccinarea reprezintă singura soluţie, susţine Octavian Jurma.

„Ştiu că vorbesc în deşert, dar nu vreau să mă uit în urmă şi să îmi reproşez că nu v-am avertizat din timp şi suficient. Încă nu e prea târziu pentru vaccin. Aşadar înţelege că nu vei avea NICIODATĂ asigurări 100% că vaccinul nu îţi va face rău ţie sau copilului tău. Pe de altă parte ştim 100% sigur că pandemia ne face deja rău şi va continuă să ne facă rău până nu o vom opri acceptând şi înfruntând riscul, tot aşa cum au făcut părinţii şi bunicii noştri”, a adăugat Jurma.

Medicul Octavian Jurma le recomandă părinţilor să vadă vaccinarea că o investiţie în viitor. Cu cât facem vaccinul mai devreme, cu atât beneficiem mai devreme şi mai mult timp de investiţia noastră, este concluzia specialistului.