ZF Live. Cristian Nicola, Investpoint: Dezvoltatorii au beneficiat de criza sanitară, iar la nivelul preţurilor terenurilor, am avut o dublare în 2021 faţă de ultimii doi ani. În prezent, în piaţă există foarte mult capital străin, în special capital turcesc, care se vede mai ales în zona de nord a Capitalei, în timp ce în zona de sud predomină dezvoltatori români

Autor: Alexandra Matei 05.01.2022

♦ Zonele cele mai căutate rămân în continuare cele ultracentrale, cum ar fi Piaţa Victoriei, Aviatorilor, Floreasca sau Piaţa Unirii ♦ Alte zone care atrag destul de mult în momentul de faţă sunt Timpuri Noi sau Bucureştii Noi.

Criza sanitară a acţionat în favoa­rea dezvoltatorilor, spune Cristian Nicola, fondator şi CEO al firmei de consultanţă imo­biliară Investpoint, în­tru­cât, după debutul aces­teia, au început să apa­ră bani în piaţă, ac­cesul la credite a fost mai facil şi a început chiar să creas­că volumul mediu de vânzări faţă perioada 2017-2019.

La nivelul preţurilor terenurilor, susţine acesta, a existat o dublare anul trecut faţă de ultimii doi ani.

„Dezvoltatorii au beneficiat de această criză, nu ne-am fi aşteptat la acest lucru acum doi ani de zile. Ei nu şi-au dat seama că va urma o creştere, dar apoi au început să apară bani în piaţă, accesul la credite a fost mai facil şi a început chiar să crească volumul mediu de vânzări din 2017-2019 după începerea crizei. La nivelul preţurilor terenurilor, am avut o dublare în 2021 faţă de ultimii doi ani. Preţul mediu era undeva la 400-500 de eu­ro/mp în zona mediană a Bucureştiului, acum a ajuns la 800-900 de euro/mp pen­tru dezvoltări mai mari, de peste 1.500 de eu­ro/mp. Dezvoltatorii şi retailerii care cumpără nu se gân­desc ce va fi anul ur­mă­tor“, a spus Cristian Nicola, fon­dator şi CEO al firmei de con­sul­tan­ţă imobiliară Investpoint, la emi­siunea online de business ZF Live.