Sebastian Bobu, Symmetrica, producător de materiale de construcţii: Până acum, scumpirile nu au avut un impact foarte mare în produsele noastre, dar de acum se vor resimţi în preţ

Autor: Alina-Elena Vasiliu 05.01.2022

Producătorul de pavele Sym­metrica din Suceava, deţinut de fa­milia Stanciu, se aşteaptă în con­tinuare la creşteri ale cos­turilor cu materiile pri­me şi a majorat preţu­rile produselor pe care le are în portofoliu, pen­tru a putea face faţă chel­tu­ielilor. Per total, el vor­beşte despre o creştere cu circa 20-30% a preţului pro­duselor din portofoliul Symme­trica, cu diferenţe de la un produs la altul. Noile preţuri sunt valabile începând cu acest an.

„Cheltuielile noastre au crescut, per total, cu 10-20% în 2021 faţă de anul precedent, un avans pe care noi nu l-am mai întâlnit. Vom încheia con­tracte de achiziţii la preţuri mult mai mari decât anul trecut. Am fost deja anunţaţi de pro­ducătorii de ciment de o creştere de circa 30%, si­milară cu cea a agre­ga­te­lor (nisip, pietriş, pia­tră), şi cred că nici alţi jucă­tori care produc elemente din be­ton nu au alternativă şi vor fi nevoiţi să majoreze pre­ţurile“, a spus pentru ZF Sebastian Bobu, directorul executiv al Symmetrica.

El estimează că Symmetrica a încheiat anul 2021 cu afaceri în linie cu estimările făcute la început de an, adică o creştere de 10% faţă de 2020, când a raportat un business de 162,2 mil. lei şi un profit de 17,1 mil. lei. Symmetrica a ajuns să numere 530 de angajaţi, din care peste 300 lucrează în producţie.