ZF Live. Cristian Andrei, fondator şi CEO al IXFI: Lipsa reglementărilor privind criptomonedele în România înseamnă bani cheltuiţi în alte ţări

Autor: Mircea Nica 06.01.2022

♦ Cristian Andrei, CEO IXFI: În acest moment unele bănci acceptă, altele nu acceptă, nu este nimic concret. Atâta timp cât ai putea plăti un impozit pe profit ca într-un business clasic aşa s-ar putea reglementa şi partea de crypto.

Problema lipsei de reglementare a cripto­mo­nedelor în România înseamnă bani chel­tuiţi, chiar de investitori români, în alte ţări cu reglementări, a spus Cristian Andrei, fondator şi CEO al platformei de tranzac­ţio­nare a cripto­monedelor IXFI, în cadrul emi­siunii de business ZF Live.

„În acest moment unele bănci ac­ceptă, altele nu acceptă, nu este nimic con­cret. Din punctul meu de vedere ar tre­bui rezolvată problema pentru că sunt foarte multe proiecte româneşti cu suc­ces şi ar fi păcat ca banii investito­ri­lor români să fie cheltuiţi în alte ţări cu re­glementări. Atâta timp cât ai putea plăti un impozit pe profit ca într-un busi­ness clasic aşa s-ar putea regle­menta şi partea de crypto“, susţine Cristian Andrei.

Noua platformă IXFI a intrat pe piaţă de la 1 decembrie 2021, cu trei acţionari, Cristian Andrei, Alexandru Bădoi şi Shailesh Rajbut. Investiţia în această platformă a fost de 5 milioane de dolari în ultimii doi ani, explică Cristian Andrei.