Cum se pregăteşte România de absorbţia banilor din PNRR: cu acte administrative. Roxana Mînzatu, Ministerul Fondurilor Europene: PNRR este gândit ca un sistem de reforme şi investiţii

Autor: Răzvan Botea 06.01.2022

“Partea de reforme este transpusă în realitate prin acte administrative. Printr-un efort colectiv putem avea pentru 2022 rezultatele scontate.”

Guvernul se pregăteşte de absorbţia banilor din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) cu elaborarea de acte administrative: legi, hotărâri de guvern, ordine de ministru etc. Actele administrative au rolul de a crea o bază legală pentru viitoarele investiţii din PNRR, dar şi de a bifa anumite reforme cuprinse în PNRR, a explicat, pentru ZF, Roxana Mânzatu, recent numită în funcţia de secretar de stat în Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE).

„Este vorba de reforme, legi, hotărâri de guvern, diverse strategii. Este ceea ce se întâmplă şi în alte state membre. PNRR este gândit ca un set de reforme şi investiţii. Partea de reforme este transpusă în realitate prin acte administrative. Nu ai cum să schimbi ceva fără să schimbi legea”, a spus Roxana Mînzatu.