Braiconf: Clienţii externi au ales să reducă drastic comenzile, iar unii au renunţat complet la producţia în România. Industria confecţiilor este în mare declin. Producătorul de cămăşi Braiconf din Brăila a obţinut în primele nouă luni din 2021 afaceri de 14,2 mil. lei, la jumătate faţă de aceeaşi perioadă din anul anterior

Autor: Cristina Roşca 06.01.2022

♦ Declinul vine după ce în 2020, primul an marcat de pandemia de COVID-19, afacerile companiei au scăzut cu 14,5% faţă de 2019, la 33 mil. lei ♦ Industria de modă a fost afectată de limitarea libertăţii de mişcare şi de închiderea temporară a magazinelor neesenţiale, iar producătorii de îmbrăcăminte şi încălţăminte au suferit la rândul lor, ca urmare a impactului pe întreg lanţul.

„Clienţii externi au ales să re­du­că drastic comenzile pen­tru a evita să rămână cu stocuri mari de produse şi pentru a valorifica sto­cu­rile existente la începutul pandemiei. Unii cli­enţi au renunţat complet la producţia din România“, explică reprezentanţii Braiconf evoluţia veniturilor companiei în primele nouă luni din 2021, cele mai recente rezul­tate, publicate de producător la Bursa de Valori Bucureşti, unde e listat.

Oficialii companiei din Brăila mai spun că industria confecţiilor din România este în mare declin de cel puţin 10 ani, iar pan­demia doar a accentuat acest trend. Citând date ale ZF, ei afirmă că în anul 2020 in­dus­tria con­fec­ţiilor a pierdut peste 35.000 de angajaţi.