Egger a investit în 2021 peste 16 mil. euro în dezvoltarea fabricii de prelucrare a lemnului din Rădăuţi. Compania deţine pe piaţa locală un birou de vânzări la Bucureşti, o fabrică în Rădăuţi şi trei puncte de colectare a lemnului reciclabil

Autor: Laurentiu Cotu 06.01.2022

Egger România, parte a furnizorului austriac de materiale pe bază din lemn pentru mobilier şi amenajări interioare, construcţii şi pardoseli Egger, a alocat în 2021 peste 16 mil. euro pentru investiţii în îmbunătăţirea proceselor tehnologice desfăşurate în cadrul fabricii din Rădăuţi, judeţul Suceava.

Din această sumă, doar în trimestrul al treilea din 2021 au fost cheltuiţi 4 mil. euro pentru optimizarea liniilor de producţie PAL şi OSB, potrivit companiei.  

„Proiecţiile pentru următoarea perioadă sunt dificil de realizat din cauza imprevizibilităţii evoluţiei pandemiei, a posibilelor restricţii suplimentare şi a impac­tului acestora în diferite zone ale lumii. În ciuda acestor incertitu­dini, anticipăm o evoluţie pozi­tivă a activităţii noastre în următoarea perioadă, bazân­du-ne în primul rând pe un portofoliu variat de clienţi şi pe parteneriate sănătoase dezvoltate în decursul anilor noştri de colaborare“, a declarat pentru ZF Transilvania Alina Chifan, directorul co­mercial al Egger România. Compania deţine pe piaţa locală un bi­rou de vânzări la Bucureşti, o fabrică în Rădăuţi şi trei puncte de colectare a lemnului reciclabil, respectiv paleţi deterioraţi, mobilier vechi, deşeuri de plăci aglomerate din lemn, am­ba­laje din lemn, deşeuri lemnoase de la construcţii şi demolări, de­şeuri lemnoase municipale sau biomasă - Egger Timberpak la Cernica, Chitila şi la Cluj. Grupul austriac Egger deţine din 2008 o fabrică în localitatea Rădăuţi, judeţul Suceava, unde sunt produse plăci de PAL brut şi melaminat pentru industria mobilei, precum şi plăci OSB pentru industria construcţiilor din lemn şi sectorul de retail.