Tranzacţie cu impact pe piaţa de leasing auto din România: ALD , divizie a Societe Generale, plăteşte 5 mld. euro pentru a cumpăra compania rivală LeasePlan

Autor: Roxana Rosu 06.01.2022

ALD, divizia de leasing auto a Societe Generale, a încheiat un acord pentru achiziţionarea companiei rivale LeasePlan pentru 4,9 miliarde euro, în condiţiile în care piaţa de rent-a-car foloseşte tot mai mult autovehicule electrice.

Noua companie, în care grupul francez va deţine un pachet de 53% din acţiuni, va avea o flotă de 3,5 milioane maşini.

 ”Combinaţia dintre ALD şi LeasePlan are sens din punct de vedere strategic şi va asigura SocGen un mix de afaceri care generează creşterea constantă a veniturilor şi un nivel ridicat de profitabilitate”, declarat un broker citat de Reuters.

La rândul lui, CEO Soc Gen, Frederic Oudea, a declarat că tranzacţia este un pas important pentru ALD, care a avut o evoluţie pozitivă în ultimii 10, profitând de uriaşul potential de creştere al pieţei mobilităţii sustenabile.

Atât ALD, cât şi LeasePlan sunt prezente pe piaţa din România.

ALD Automotive, divizia locală de leasing operaţional şi managementul flotelor, a încheiat 2020 cu o cifră de afaceri de 233 milioane lei şi un profit net de 921824 lei.  

LeasePlan ROmânia a avut un 2019, anul ultimelor raportări la Ministerul de Finanţe, afaceri de 235  milioane lei şi pierderi de 5,3 milioane lei.