Un salariu pe zi. Un inginer mecanic câştigă, în medie, un salariu de 3.900 de lei net pe lună

Autor: Ramona Cornea 14.01.2022

Roxana Drăghici, eJobs România:  „Cele mai generoase din punctul de vedere al salariilor sunt domeniile naval/aeronautic, construcţii/instalaţii şi cercetare-dezvoltare. Inginerii sunt candidaţi la fel de preţioşi ca şi IT-iştii pe piaţa de recrutare“.

Un inginer mecanic are un salariu lunar net care ajunge, în medie, la 3.900 de lei, arată datele extrase din platforma Salario, comparatorul de salarii al platformei de recrutare online eJobs.

„Inginerii sunt candidaţi la fel de preţioşi ca şi IT-iştii pe piaţa de recrutare. Nu este de mirare că sunt atât de căutaţi, având în vedere că facultăţile din domeniu nu livrează un număr suficient de tineri bine pregătiţi. Un alt motiv pentru care există o criză a acestor specialişti este migrarea lor în străinătate, unde obţin salarii mai mari decât în ţară. Cele mai generoase din punctul de vedere al salariilor sunt domeniile naval/aeronautic, construcţii/instalaţii şi cercetare-dezvoltare“, a declarat Roxana Drăghici, head of sales în cadrul eJobs România.