Şase companii au fost amendate de Consiliul Concurenţei cu 2,5 mil. lei pentru trucarea unor licitaţii organizate de CE Oltenia şi CET Govora

Autor: Roxana Rosu 07.01.2022

Companiile Upipsa, Axa Company, Uzina Rominex, Uzitmet Industry, Prelmet şi respectiv Grupul Reparaţii Industriale şi Montaj Excavatoare X au fost amendate de Consiliul Concurenţei pentru trucarea unor licitaţii organizate de Complexul Energetic Oltenia şi Centrala Electrică de Termoficare Govora.

Valoarea cumulată a amenzilor a sărit de 2,5 milioane de lei (521.000 de euro), suma fiind împărţită diferit. Astfel, cea mai mică amendă a primit-o Prelmet (de sub 60.000 de lei), iar cea mai mare Grupul Reparaţii Industriale şi Montaj Excavatoare X. În cazul acestuia din urmă, amenda a fost de aproape 830.000 de lei. Valoarea amenzilor este, de regulă, raportată la cifra de afaceri. Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie în acest caz în 2019, în urma sesizării Complexului Energetic Oltenia. Licitaţiile despre care s-a ajuns la concluzia că au fost trucate au avut loc în perioada aprilie 2017 - februarie 2019 şi au vizat achiziţia de role şi ghirlande de role.