Feza Tan, fost CEO al UniCredit Bank Serbia, intră în boardul UniCredit România şi preia mandatul de Prim Vicepreşedinte Executiv

Autor: Cristina Bellu 07.01.2022

UniCredit Bank, a şasea bancă de pe piaţa locală după active, anunţă că Feza Tan şi-a început mandatul de Prim Vicepreşedinte Executiv şi a devenit membru al directoratului UniCredit Bank, în urma numirii în această funcţie de către Consiliul de Supraveghere al băncii şi a obţinerii aprobării din partea BNR.

Feza Tan are o carieră de aproape 30 de ani în sistemul bancar şi o importantă experienţă managerială. Începând cu 2018, ea a ocupat funcţia de CEO al UniCredit Bank Serbia.

“Sunt onorată să preiau mandatul de Prim Vicepreşedinte Executiv în cadrul UniCredit România, o bancă solidă şi cu o poziţie foarte bună pe piaţa românească”, spune Feza Tan.

Feza Tan şi-a început cariera în banca Yapi Kredi din Turcia în 1993, în poziţia de Management Trainee în structura de Creditare Corporate, devenind, după doi ani, analist în structura de Creditare Corporate.

În 1997, a fost numită Corporate and Project Finance Underwriting Manager, la conducerea primei echipe specializate în finanţările de proiecte din Turcia. Din 2001, a devenit Head of Corporate and Commercial Credit Underwriting, iar din 2009 a preluat poziţia de Head of Corporate and Commercial Credit, pe care a deţinut-o până în 2013, când a fost numită Head of Corporate and Investment Banking şi membru al Directoratului, arată datele transmise de oficialii UniCredit.

Totodată, Feza Tan a deţinut şi poziţii de membru ale Comitetului de Credit, Comitetelor de Audit şi Consiliului de Supraveghere pentru entităţile de leasing şi factoring, dar şi pentru trei subsidiare din străinătate ale Yapi Kredi.

Este licenţiată în economie şi a absolvit un program în Managementul Riscului la Manchester Business School.

UniCredit Bank, una dintre cele mai mari instituţii de credit de pe plan local, ocu­pă locul 20 în ediţia din 2021 a anuarului ZF Cele mai valoroase 100 de companii din România, fiind evaluată la 1,44 mi­liarde de euro (7,1 miliarde de lei).