Bitcoin scade sub pragul de 42.000 de dolari şi ajunge la cel mai redus nivel din septembrie 2021. Cea mai mare criptomonedă este cu 40% sub preţul maxim atins până acum

Autor: Alex Ciutacu 07.01.2022

Bitcoin a continuat să scadă pe final de săptămână şi a picat sub pragul de 42.000 de dolari, un nivel care nu a mai fost atins din septembrie 2021, potrivit Bloomberg.

Cea mai mare criptomonedă a scăzut cu circa 5% până aproape de pragul de 41.000 de dolari, marcând o scădere totală de circa 40% de la nivelul record de 69.000 de dolari pe care l-a atins în data de 10 noiembrie.

Ether, a doua criptomonedă din piaţă, a înregistrat o scădere de circa 9%, ajungând la un nivel nemaivăzut din data de 30 septembrie.

Bitcoin, ether, cât şi monede precum Binance Coin, Solana, Cardano şi XRP au înregistrat scăderi de peste 10% în ultimele şapte zile, conform datelor CoinGecko.

Vânzările din piaţa crypto vin după minuta băncii centrale americane publicată miercuri, care semnalează posibilitatea ca dobânzile să crească mai devreme decât se credea iniţial. De asemenea, Fed a semnalat intenţia de a încheia achiziţiile de obligaţiuni.

„Intenţia Fed de a reduce achiziţiile de obligaţiuni în primul trimestru din 2022 este principala cauză a acestor vânzări masive”, a punctat echipa de strategi a Fundstrat.

Bitcoinul a crescut cu circa 60% în 2021, depăşind performanţa altor clase de active în contextul în care s-a discutat din ce în ce mai mult despre intrarea investitorilor instituţionali în această piaţă.