ZF Live. Dorian Cazacu, senior client director, Ipsos: Românii sunt optimişti că 2022 va fi mai bun la nivel general ca anul precedent, dar sunt pesimişti când vine vorba de economie

Autor: Alexandra Matei 10.01.2022

Cetăţenii români sunt mai pesimişti decât restul lumii atunci când vine vorba de situaţia economiei globale în 2022. Doar 53% dintre români sunt de părere că economia lumii va fi mai puternică anul acesta comparativ cu ce a fost în 2021, în timp ce media globală este de 61%, potrivit unui studiu al companiei de cercetare de piaţă Ipsos. Totuşi, acelaşi studiu relevă că 4 din 5 români cred că 2022 va fi un an mai bun decât precedentul în termeni generali – nu doar economici.

„În România, am avut un an foarte dificil. Circa 89% dintre români consideră că 2021 a fost un an prost. Partea bună este că ei sunt mai optimişti cu privire la ce va aduce acest an. Aici ne apropiem foarte mult de media globală (77%). Astfel, 4 din 5 români declară că 2022 va fi un an mai bun decât precedentul. Ne-a surprins să vedem că vorbim nu doar de speranţă, ci şi de nişte idei în planul imediat de acţiune, întrucât aproape 90% dintre participanţii români la acest studiu au declarat că vor să adopte nişte rezoluţii în 2022 pentru ei sau pentru cei din jur. Totuşi, suntem pesimişti când vine vorba de economie, în comparaţie cu restul ţărilor participante“, a spus Dorian Cazacu, senior client director Ipsos, la emisiunea online de business ZF Live.