Anul 2021 a adus cele mai mari schimbări la conducerea principalilor jucători din industria auto: Dacia are din nou un director român, iar în premieră o femeie a preluat frâiele uzinei auto Ford de la Craiova. Condusă până de curând exclusiv de bărbaţi, industria auto locală începe să facă loc la vârf şi executivilor femei

Autor: Bogdan Alecu 10.01.2022

♦ Ele preiau funcţii de top management în cadrul marilor companii din domeniu, de la uzine - cum este cazul Josephinei Payne la Ford -, la comerţ - unde Amanda Zhang conduce Mercedes-Benz România, iar Cecilia Tudor, marca Renault.

Anul 2021 a adus un val nou de executivi în industria auto locală, puternic încercată atât de pandemie, cât şi de criza microcipurilor. Astfel, anul trecut a venit cu o premieră importantă: un executiv român la conducerea Dacia după aproape 20 de ani de management de top franţuzesc.

Tot la acest capitol, al schim­bărilor de management, 2021 a fost anul doamnelor în industria şi în piaţa auto locală. Condusă până de curând exclusiv de bărbaţi, industria auto locală începe să facă loc la vârf şi executivilor femei.