Se întâmplă în România: să măreşti cifra de afaceri de 100 de ori în 10 ani şi să te cumpere gigantul mondial al publicităţii Publicis. Dacă nu lucraţi în IT, lucraţi în industria greşită. După UiPath, Fintech OS sau Bitdefender, o nouă poveste de succes a unor antreprenori în IT: Tremend Software

Autor: Adrian Seceleanu 10.01.2022

Dacă nu lucraţi în IT lucraţi în industria greşită. După UiPath, Fintech OS sau Bitdefender o nouă poveste de suces a unor antreprenori în IT: Tremend Software, achiziţionată, după ce a creat un business de 30 mil. euro.

Tremend, un furnizor local de soft­ware şi servicii de con­sul­tanţă în IT, fondat în urmă cu 16 ani de doi foşti colegi de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Politehnicii din Bucureşti - Marius Hanganu şi Ioan Cocan, a reuşit să-şi dezvolte businessul la nivel inter­na­ţional şi să înregistreze o creştere a afa­ce­rilor de 100 de ori în zece ani. Cu o ase­me­nea creştere Tremend a devenit o ţintă de achi­ziţie pentru gigantul mondial din pu­bli­citate Publicis, care a preluat, după 9 luni de negocieri, întregul pachet de acţiuni – tran­zac­ţia fiind anunţată în primele zile ale acestui an.

Primii ani ai Tremend - când cifra de afaceri a stagnat - au fost cheie, pentru că atunci cei doi absolvenţi de Politehnică au învăţat cum să evolueze de la a fi pro­gramatori la a fi manageri şi a dezvolta un business.

„Traiectoria noastră a fost ca o rachetă doar în ultimii ani, dar mai mulţi ani am învăţat la job, adică am fost programatori, consultanţi şi de-abia să zicem după cinci ani am început creşterea în sensul că am început să punem structurile, deci am început să lucrăm, cum se zice, on the business, nu in the business“, a povestit în cadrul emisiunii ZF Live Ioan Cocan, cofondator al com­pa­niei. Un moment important a fost şi cel în care compania a început să apară în topuri internaţionale ale celor mai dinamice firme de tehnologie, a adăugat el.