Dorel Goia, TeraPlast: Unde vedem potenţial, acţionăm. Căutăm active complementare businessului existent, pe orizontală sau verticală. Urmărim majorarea capacităţilor de producţie şi creşterea bazei de clienţi

Autor: Alina-Elena Vasiliu 10.01.2022

Cumulat, grupul implementează proiecte în valoare de 32 de milioane de euro, concretizate atât în extinderea unor capacităţi noi de producţie, cât şi în crearea de noi linii de business, care generează şi 200 de noi locuri de muncă.

TeraPlast, cel mai mare pro­ducător român de materiale de construcţii, va finaliza în primul trimestru al anului 2022 investiţia în fabrica de produse din polietilenă, un proiect de 10 milioane de euro, din care 4,9 milioane de euro reprezintă ajutor de stat.

„Avem deja proiecte în diverse stadii de dezvoltare şi acestea vor fi completate cu altele aflate în curs de elaborare. Am apelat la aceeaşi schemă de sprijin (ajutor de stat – n. red.) şi pentru o unitate de producţie pentru folie stretch, care va necesita o investiţie de 10,8 milioane de euro. Pentru acest proiect am depus cererea de ajutor de stat şi aşteptăm răspunsul autorităţilor. Acestea sunt doar două proiecte, vor fi anunţate şi altele pentru că urmăm aceeaşi strategie de dezvoltare accelerată atât prin investiţii, cât şi prin fuziuni şi achiziţii de alte companii, în România sau în străinătate“, spune Dorel Goia, acţionarul majoritar TeraPlast.