ANTREPRENORI LOCALI. Producătorul român de măşti şi echipamente medicale Coramed investeşte 2,5 mil. euro din bani europeni în creşterea capacităţii de producţie şi în echipamente

Autor: Georgiana Mihalache 10.01.2022

♦ Clienţii Coramed sunt spitale, clinici, dar şi persoane private, iar compania colaborează cu farmacii şi pune în vânzare şi online, pe site-ul propriu, măştile sau echipamentele medicale fabricate în România.

Fabrica de măşti şi echipamente medicale pentru spitale Coramed, cu o unitate de producţie în Călan, judeţul Hunedoara, are în derulare un proiect de 2,5 milioa­ne de euro din fonduri euro­pe­ne care vizează creş­terea capacităţii de pro­ducţie, dar şi reteh­no­logizarea şi adap­tarea la noile norme din industrie.

„Noi demarăm un pro­ces de retehnologizare, avem în proiect de­rularea re­costrucţiei fabricii din Călan şi retehnologizarea uni­tăţii de acolo cu tot ce înseamnă maşini şi echipa­men­te. Avem speranţe că în 2023 vom finaliza toată in­vestiţia. Proiectul pe fon­duri europene este în deru­lare, se ridică la 2,5 milioa­ne de euro. În plus, noi tre­cem la noile norme MDR (medi­cal devices regulation - n.red.) şi vom finaliza acest proiect complex, înseamnă foarte multe ore de muncă, responsabilitate, astfel încât produsul existent pe piaţă să se încadreze în aceste nor­me“, a spus Daniel Cosman, acţionarul Coramed.

Clienţii Coramed sunt spitale, clinici, dar şi persoa­ne private, iar compa­nia colaborează cu farmacii şi pune în vânzare şi online, pe site-ul propriu, măştile sau echipamentele medica­le fabricate în România.