Dorel Goia, TeraPlast: Vom mai accesa schemele de ajutor de stat pentru că reprezintă un beneficiu real care şi-a arătat rezultatele

Autor: Alina-Elena Vasiliu 10.01.2022

TeraPlast, cel mai mare producător român de ma­te­riale de construcţii, va finaliza în primul trimestru al anu­lui 2022 investiţia în fabrica de produse din polietilenă, un pro­iect de 10 mil. euro, din care 4,9 mil. euro reprezintă ajutor de stat.

Grupul are în plan mai departe să investească major şi în proiecte de tip greenfield, în echipamente, în soluţii tehnologice şi digitalizare şi nu exclude aplicarea pentru noi scheme de sprijin din partea statului.

„Acolo unde este posibil, vom accesa schemele de aju­tor de stat pentru că reprezintă un beneficiu real care şi-a arătat rezultatele. Trebuie însă să precizez că aceste sche­me, extrem de utile, sunt facilităţi temporare, dar nu re­pre­zin­tă cadouri. Noi ne angajăm ca în cinci ani să con­tri­bu­im la buget cu o sumă cel puţin egală sub formă de taxe şi im­pozite“, spune Dorel Goia, acţionar majoritar al TeraPlast.

Cumulat, grupul implementează proiecte în valoare de 32 mil. euro, concretizate atât în extinderea unor capacităţi noi de producţie, cât şi în crearea de noi linii de business, care generează şi 200 de noi locuri de muncă.