TTS anunţă încheierea unui contract de 75,6 milioane de lei cu HBIS Group Serbia Iron & Steel. Serviciile de transport şi operaţiunile portuare pentru materii prime, printre obiective

Autor: Eduard Ivanovici 10.01.2022

Consiliul de Administraţie al Transport Trade Services (TTS), cel mai mare transportator de mărfuri pe Dunăre, inclus recent în componenţa indicilor FTSE Russel dedicaţi pieţelor emergente, a aprobat încheierea unui contract cu partenerul HBIS Group Serbia Iron & Steel llc Belgrade în valoare de 75,6 milioane de lei (15,3 milioane de euro).

Contractul are ca obiect servicii de transport şi operaţiuni portuare pentru materii prime pe o durată de un an, de la 1 ianuarie 2022 la 31 decembrie 2022, a declarat TTS la Bursa de Valori Bucureşti.

Transport Trade Services a raportat un profit net de 57,4 milioane de lei la nouă luni din 2021, în creştere cu 60% faţă de rezultatul din aceeaşi perioadă de anul trecut. Cifra de afaceri consolidată a fost de 451 de milioane de lei, plus 20%, arată datele realizate de ZF pe baza datelor din raportul financiar.

Acţiunile TTS s-au apreciat cu aproximativ 1,8% de la începutul anului, pe un rulaj de circa 2,6 milioane de lei. Compania înregistrează o valoare de piaţă de 681 de milioane de lei şi este controlată în proporţie de 25% de Alexandru Mircea Mihăilescu. Restul acţiunilor sunt deţinute de alţi acţionari.