Producătorul de mobilier tapiţat Taparo caută 60 de oameni pentru fabrica de lângă Târgu Lăpuş, judeţul Maramureş

Autor: Laurentiu Cotu 11.01.2022

Producătorul de mobilier tapiţat Taparo, parte a grupului de firme Taparo, fondat de antre­prenorul Ioan Filip, are disponibile 60 locuri de muncă la fabrica din localitatea Borcuţ, de lângă Târgu Lăpuş, pentru muncitori necalificaţi la asamblarea, montarea pieselor (30) şi pentru tapiţeri (30), potrivit informaţiilor de pe site-ul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Maramureş.

Ioan Filip, un inginer cu background în industria textilă, a intrat în business cu o filatură de bumbac în oraşul natal Târgu Lăpuş, iar după un declin al domeniului textil a încercat să transfere activi­tatea către prelucrarea lemnului şi a început parteneriatul cu IKEA, pentru care este încă furnizor de mobilă. Taparo este unul dintre cele mai mari grupuri din industria de mobilă de pe plan local, fiind al doilea cel mai mare producător de mobilă după Aramis Invest, o altă companie din Maramureş.

Taparo produce în fabrica sa din Borcuţ (jud. Maramureş), care se întinde pe o suprafaţă de 80.000 de metri pătraţi,  canapele, mobilier pentru dormitoare, sufragerii şi grădini, conform ultimelor date.